ИДЕЕН Проект 28:

Цвятко Цветков, УАСГ, София


за проекта


След направено обстойно обследване на двата банкови клона на Първа инвестиционна банка – бул. Стамболийски 20 и пл. Народно събрание 2 и проведена анкета сред служители и клиенти на банката, бе разработена концепция за модерна и същевременно изискана визия на банковите офиси.
За целта бе разработена концепция, която осигурява комфорт както за посетителите на банката, така и на служтелите в нея. Основната идея при прекрояването на двата офиса бе елиминирането на съществуващите неудобства като понижена осветеност, денивелация и обемни структури от гипс-картон. Предложените решения са отворени, светли и създават усещане за лекота. Използвани са естествени материали, които създават атмосфера на принадлежност и достъпност, като в същият момент изграждат ясна визия, която откроява пространството и оставя чувството на сигурност в посетителя.
Обособена е централна зона, отделена за клиентите, като по този начин се предоставя както удобство, така и лесен и интуитивен достъп до останалите зони на банката.
Предвидени са допълнителни зони за изчакване, където това е необходимо, като всяка от тях носи своя индивуалност.
В банковия салон, клиентите имат достъп до информация, както на хартиени носители, така и на специално предвидени за целта таблети, които осигуряват подробна информация за финансовите продукти на банката.
Зоните за самообслужване, асистирано самообслужване и зона 24 часа са лесно достъпни и заемат едно от главните места в клоновете, като в същият момент осигуряват важното уединение за спокойно извършване на желаните от клиента операции.
Специално за нуждите и визията на банката, бе разработен дизайн на работните места на служителите, който осигурява както уединение и лично пространство за тях, така и комфорт и уют за клиентите.
За да се запази визията на утвърдена банка с дългогодишни традиции, концептуалното предложение демонстрира нова съвременна визия, отговаряща на настоящите тенденции в банковите практики по света, както и на нуждите на младите и бъдещи клиенти на банката, посредством заложените материали и обзавеждане. Смесицата от мраморна мозайка за подова настилка, Етимое дърво и месинговите детайли, хармонизират с съвременните екологични материали използвани в разработката на офис мебелите посредством внимателно подбрани цветови комбинации, носещи свежест и спокойствие.

Автор


Цвятко Цветков

Университет: УАСГ