ИДЕЕН Проект 20:

Николай Бодуров, Магдалена Котева, УАСГ, София


за проекта


Основната цел при разработването на интериорния дизайн беше той да е устойчив във времето. Всички разработени елементи са с изчистени линии, които да не следват изцяло корпоративния дизайн на Fibank. Във връзка с нашумелите екологични проблеми се опитахме да вкараме конкретни матариали в цялосния дизайн на офиса.

Основен елемент е ламперия, която е направена от  полиетиленови тръби, изработени от рециклиран PVC материал. Цветът на тръбите е бял, за  да не се натрапва и да може останалите елементи да изпъкнат.

Другият основен елемент са панелите със зелена растителност. Тъй като растенията са много важна част от нашето ежедневие, то заложихме на тях като акцентен компонент в новата визия на офиса.

И последните елементи са фурнирован MDF и тапицирани панели с корпоративния цвят на Fibank. Тъй като в офисите на всяка една банка обстановката е доста строга и официална, то решихме да вкараме малко топлина и уют. Това е постигнато точно чрез елементи с дървесен финиш и текстил. Материалтъ MDF също позволява и да бъде фрезован, както е направено и на няколко места  в интериора.

Основната цел при функционалното разпределение беше да се оформи една голяма посрещаща зона за изчакване, тъй като това е голям недостатък  в сегашния офис. Благдарение на това се оформи  дизйаанерска стена, която е първото нещо, което клиентите виждат при влизане в банката. В зоната за изчакване заложихме  на свободностояща модулна система за сядане, тъй като това е елемент, който може да се замени във времето и да не проемни визиаята.

В периферията на основнатото пространство остават работните места. Те са разположени на подиум, висок 15см., това е с цел да се преодолее ралзиката между стандартната висчина на работното място и височината необходима за сядане на “бар” столовете.

Бюрата са оставени като един цял елемент, за да може лесно да се регулира бройката на работните места, без това да пречи на цялостния визия на банковия клон.

Автор


Николай Бодуров, Магдалена Котева

Университет: УАСГ