ИДЕЕН Проект 13:

Лора Денева, Новата академия за изящни изкуства (NABA), София


за проекта


Описание

 

Предложенията за редизайн на офисите на Fibank са създадени специално по изискванията на конкурса съобразено с действителната ситуация и разположение. Намирайки се в сърцето на София проектът има за цел да кореспондира на заобикалящата го среда от емблематични архитектурни сгради чрез един съвременен стил и почерк. Новият дизайн предлага функционална и модерна визия, която оптимизира пространството и благоприятства за по-бързо и улеснено обслужване на клиентите гарантирайки конфиденциалността и безопасността на операциите.

Дизайнът е изцяло съобразен с основните ценности на Fibank. Цветовата гама е вдъхновена от вече добре наложената корпоративна визуална идентичност на банката. Линията следва отвърдения ѝ стил като го развива придавайки един модерен почерк, качествен и иновативен интериор, който да подчертае и отличи присъствието на бранда и да отговори на неговите потребности в една бързо развиваща се съвременна среда.

 

Дървените панели придават на помещението едновременно топлота и уют, но и същевременно допринасят за акустичния комфорт. Те разширяват оптически пространството и му придават завършеност демонстрирайки устойчив дизайн с дългосрочна функционална и визуална приложимост. Овалните линии разширяват интериора и позволяват едно по-практично разпределение на отделните зони на обслужване. Осветлението също играе голяма роля в изграждането на цялостната картина, придавайки изтънченост и завършеност насочвайки вниманието към детайлите. Мебелите в зоните за изчакване разчупват стереотипа за строгост и създават динамика в дизайна чрез игра на основните цветове синьо и червено. Позволяват на художественото оформление да оживее комбинирайки естетичното с използваемото.

 

Дизайнът и за двата офиса ( на „пл. Народно събрание 2” и на „бул. Александър Стамболийски 20“) е с разположение отговарящо на съвременните изисквания, както и тези на Fibank и включва зонирането на отделните функции:

  • 24/7 зона за самообслужване
  • Банков салон / Фронт офис
  • Зона за изчакване + зона с мултимедия за самостоятелно или асистирано онлайн банкиране
  • Каси
  • Трезор
  • Салон управител
  • Зона за офис кредитиране и др.

 

Цялостната концепция оставя послание за стабилност, развитие и растеж на една динамична банка, която отговаря на изискванията на клиенти от всякаква възрастова група.

Автор


Лора Денева

Университет: Новата академия за изящни изкуства (NABA)