Конкурс за идеен проект за редизайн на офиси на Fibank


ПОБЕДИТЕЛИ


Арх. Гергана Пантева спечели конкурса за редизайн на офиси на Fibank

С идейни проекти се включиха над 30 български млади професионалисти и студенти от университети в България, Франция, Германия, Италия и САЩ

 

Корпоративно жури от банката класира на първо място разработката на арх. Гергана Пантева, възпитаник на Интернационалния университет на Флорида в Маями, САЩ.

На второ място е оценен проекта на Ерих Миленов и Красимир Капитанов от ВСУ „Любен Каравелов“София

На трето място - Ивана Янкова от Нов Български Университет, София.

 

Общо 28 проекта на бългapcĸи cтyдeнти и eĸипи oт yнивepcитeти oт Бългapия, Фpaнция, Aнглия, Гepмaния, Итaлия и CАЩ взеха участие в ĸoнĸypca. Oт yчacтницитe ce изиcĸвaше дa paзpaбoтят ĸoнцeпция зa бaзoв дизaйн, ĸoйтo дa пpилoжaт и paзвият зa двa, cпeциaлнo подбрани oфиcа oт ĸлoнoвaтa мpeжa нa Fіbаnk в Coфия – на плoщaд „Hapoднo cъбpaниe“ 2 и на бyл. „Aлeĸcaндъp Cтaмбoлийcĸи“ 20. Целта нa пpoeĸтa e дa ce изгpaдят гъвĸaви oфиcи, ĸoитo дa ce aдaптиpaт ĸъм пpoмeнящитe ce изиcĸвaния и тъpceнe нa инoвaции oт ĸлиeнтитe, ĸaтo cъщeвpeмeннo ocигypявaт yдoбcтвo и виcoĸo ĸaчecтвo нa oбcлyжвaнe.

въведение


Конкурсът, реализиран като част от „Академия ГРАДЪТ“ и подкрепен от Fibank е насочен към студенти и млади професионалисти, които да предложат идейни проекти за дизайн на иновативен банков офис, като идентифицират модели и решения за адаптиране на клоновата мрежа на Fibank към последните потребителски тенденции. 
 
От участниците в конкурса се изисква да разработят концепция за базов дизайн, отговарящ на целите на конкурса, който да приложат и развият за два, специално подбрани офиса на банкатата (София, площад „Народно събрание“ 2 и София, бул. „Александър Стамболийски“ 20).
 
За посещение на офисите за оглед, моля изпратете имената на посетителите и датата на посещението на имейл: fibankcontest@thecityacademyawards.bg. Заявките за посещение трябва да бъдат изпратени три работни дни преди датата на посещението.
 
Банката има за цел да отговори на пазарните тенденции и трансформацията на моделите за извършване на услуги във финансовия сектор. Идеята на проекта е да се изградят гъвкави офиси, които да се адаптират към променящите се изисквания и търсене на иновации от клиентите, като същевременно осигуряват удобство и високо качество на обслужване.
 
 

ПРАВО НА УЧАСТИЕ


В конкурсът могат да участват български студенти и аспиранти от български и международни универститети, както и стартиращи професионалисти до 30 годишна възраст. 
 
Участниците могат да се включат самостоятелно и/или в екип до 5 човека.
 

 

График


 - 11.11.2019 г
   Срок за регистрация в конкурса

-  03.02.2020 г. 
   Краен срок за подаване на проекти
 
-  oт 1.04 до 16.04 
   Журиране
 
-  29.04.2020 г.  
   Обявяване на победителите

Награден фонд


Общият награден фонд в конкурса възлиза на 6 000 лева и е разпределен така:

Първа награда - 3 000 лв. 

Втора награда - 2 000 лв. 

Трета награда - 1 000 лв.

запиши се за участие ПОМОЩНИ МАТЕРИАЛИ ЗА РАЗРАБОТКА НА ПРОЕКТИТЕ

Изисквания при подаването на проекта:

На имейл: fibankcontest@thecityacademyawards.bg се подават:

1. Две табла, представящи проекта (колаж, съдържащ визуализации, текст и др.). Формат А2 (420 x 594мм)/или друг формат по ваш избор, файл PDF или JPG.
2. Tекст, описващ проекта, от 300 до 500 думи.
3. Три визуализации от проекта, 72 dpi за публикация на сайта/facebook.
4. Ваша  портретна снимка (ще се използва за визитката ви на сайта на конкурса).
5. Кратка информация за автора: университет, месторабота и др. (кратко резюме).

Моля, изпратете всички файлове в zip формат, наименуван с вашето „име_презиме“ . Отделни файлове ще бъдат автоматично дисквалифицирани. Кандидатури неотговарящи на горните изисквания, няма да бъдат разглеждани.